Sneijder haalt uit naar 'jankerd' Busquets

Sneijder kraakt 'jankerd' : 'Zó irritant, ik had elke wedstrijd ruzie met hem'

Vandaag om 13:25

Wesley Sneijder steekt de loftrompet over de onlangs gestopte Andrés Iniesta, maar Sergio Busquets kon hem een stuk minder bekoren. Als speler van Real Madrid, Internazionale en Oranje stond de recordinternational een aantal keer in zijn carrière tegenover de FC Barcelona-iconen.

Sneijder stond onder meer in het voor hem uiterst succesvolle seizoen 2009/2010 tegenover Iniesta en Busquets. Met Inter trof hij Barça in de groepsfase van de Champions League en later ook in de halve finale. In datzelfde seizoen kwam hij de twee ook tegen in de WK-finale. Iniesta groeide uit tot de matchwinner tegen Nederland. "Een geweldige speler", oordeelt Sneijder bij Rondo.

De voormalig spelmaker moet echter ook meteen aan een ander Barça-icoon denken. "Maar ook Busquets, een irritante speler. Iniesta was heel zacht en heel lief, maar Busquets was zó irritant. Hij was aan het uitdelen, maar als hij één tikje kreeg was hij aan het janken", aldus Sneijder. "Een jankerd, ik had gewoon elke wedstrijd ruzie met die man. Dat ik op een gegeven moment zei: Ik kom jou deze zomer in Ibiza tegen, vriend. Dan gaan we even kletsen, kun je echt janken. Nee, ik kwam hem helaas niet tegen."

Sneijder blikt terug op een moment uit het duel tussen Inter en Barça in de halve finale van de Champions League in 2010. "We hadden thuis met 3-1 gewonnen moesten toen daarnaartoe. Na vijf of acht minuten deed Thiago Motta zijn hand naar achteren. Busquets rolde over de grond en was zo half aan het kijken. Motta kreeg rood en hij stond weer op, die jankerd. Ik vond het een naar iemand om tegen te spelen. Maar Iniesta en Xavi waren geweldig."