Koeman na Duitsland - Nederland

Koeman legt vinger op zere plek: 'Ik schrik niet, inherent aan dit elftal'

14 oktober om 23:17

Ronald Koeman constateert dat het Nederlands elftal veel te kort is gekomen tegen Duitsland (1-0). De bondscoach zag dat het plan dat hij voor ogen had niet uitgevoerd werd.

Oranje had bijna negentig minuten lang niets te vertellen tegen Duitsland. Al na twee minuten ging het bijna mis, toen een Duitse treffer werd afgekeurd. "Een verklaring? Als je te ver teruggaat, roep je het over jezelf af", zucht Koeman bij de NOS. De keuzeheer zag het op het middenrif fout gaan. "Dan probeer je dingen te veranderen. We kwamen aan alle kanten te kort in alle facetten van het voetbal."

"Zij waren beter, zij waren sneller, zij waren fysieker", somt Koeman op. "Nogmaals: in veel facetten was het niet goed. Ik schrik niet, omdat het inherent aan dit elftal is." De bondscoach voerde in de rust een dubbele wissel door en erkent dat hij erover na heeft gedacht om eerder in te grijpen. "Ik heb bewust tot de rust gewacht. Je hoopt dat het in zo'n eerste helft de spelers zich aanpassen, hoewel dat moeilijk is. Zij waren veel vaster aan de bal en nogmaals: beter."

Vorige maand werd Oranje na een 2-2 gelijkspel tegen Duitsland geroemd. "Veel lof is leuk en aardig. Aan de ene kant is alle lof niet terecht en nu is het ook niet zo dat het helemaal niets is", aldus Koeman.