Dumfries kijkt vanavond niet op telefoon: 'Niet lezen wat er geschreven wordt...'

Oranje-telefoon gaat vanavond niet aan: 'Niet lezen wat er geschreven wordt...'

14 oktober om 23:19
Laatste update: 15 oktober om 00:01

"Kritisch, niet goed, ondermaats...", waren enkele woorden die Denzel Dumfries sprak na de teleurstellende 1-0 nederlaag van Oranje tegen Duitsland. De rechtsback geeft toe dat Nederland soms aan alle kanten voorbij werd gelopen in München. Toch klinkt er ook een relativerende boodschap uit de mond van Dumfries. 

"We hebben er in de eerste helft geen grip op", begint Dumfries zijn analyse bij de NOS. "Werden we aan alle kanten voorbij gelopen? Ja, zeker in het begin. We zouden man op man spelen. Dat gebeurde te weinig en we spraken elkaar daar te weinig op aan. Vanaf de zijkant kan ik begrijpen dat het leek alsof niemand 'wilde'. Het is niet dat we er geen energie in stopten, maar we besloten wat meer naar achteren te zakken. Dan lijkt het passiever."

"Maar goed, het is niet zo dat we nu alles in de prullenbak moeten gooien", relativeert Dumfries. "Het is een nederlaag en we weten dat we beter moeten. We zitten nu, na het EK, in een nieuwe cyclus. Het is een proces en dat gaat niet in één streep omhoog. Het gaat erom dat wij ons blijven verbeteren. Meenemen en goed analyseren, dus. Op zoek gaan naar de goede punten. Misschien ook maar even niet lezen wat er geschreven wordt..."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!