Janssen over Brobbey en Haaland

'Ik denk dat Brobbey aan de bal vaster en beter is dan Haaland'

Vandaag om 13:10

Theo Janssen vindt Brian Brobbey voetballend een stuk beter dan Erling Haaland. Dat laat de oud-voetballer weten bij NOS Studio Voetbal. Janssen krijgt bijval van Rafael van der Vaart.

Brobbey moet het maandagavond met Oranje hoogstwaarschijnlijk opnemen tegen Antonio Rüdiger. De verdediger van Duitsland maakte in het verleden veel indruk met zijn optredens tegen Haaland in de kwartfinale van de Champions League tussen Real Madrid en Manchester City. Van der Vaart en Janssen kijken uit naar hoe Rüdiger het aan gaat pakken tegen Brobbey. "Ik denk dat Brobbey aan de bal vaster en beter is dan Haaland", steekt Janssen van wal. "Ik denk dus dat dat wel interessant wordt."

"Haaland is naar de goal toe de allerbeste, laten we even duidelijk zijn", gaat de oud-middenvelder verder. "Maar Haaland is in het voetballen wat minder, daar is hij wat beperkter." Van der Vaart sluit zich aan bij de opvallende woorden van Janssen. "Hij zegt nu iets wat heel veel mensen gek vinden, maar hij heeft wel gelijk", aldus de oud-speler van Real Madrid. "Het verschil is wel dat Haaland er honderd maakt, terwijl Brobbey er vijf maakt."

Later wordt de spitspositie van Oranje besproken. Janssen begrijpt niet dat Ronald Koeman steeds van aanvalsleider wisselt. "Ik ben van mening dat je één spits vertrouwen moet geven. Daar moet je een team omheen bouwen. Als je iedere week met een andere spits speelt, is dat verschrikkelijk. Dan moet je als middenvelder heel andere dingen doen, als buitenspeler worden er heel andere dingen van je verwacht. Je moet een keuze maken."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!