Erik Nevland wilde Postema naar Viking FK halen

FC Groningen bijna beroofd van Postema: 'Heb geprobeerd hem te halen'

Vandaag om 08:52
Laatste update: om 08:58

Erik Nevland heeft geprobeerd om Romano Postema naar Viking FK te halen. Dat heeft de technisch directeur van de Noorse club, tevens clublegende van FC Groningen, verteld in een interview aan Voetbal International.

Groningen speelde afgelopen donderdag een oefenwedstrijd tegen Viking (0-0). Rondom het treffen in De Euroborg sprak VI met Nevland, die tussen 2004 en 2008 geregeld het doel vond voor de Eredivisionist. Daar was de oud-spits open over aanvaller Postema. "Ik ben zelf altijd al gecharmeerd geweest van Romano Postema. Ik herken mezelf ook wel een beetje in hem", onthult Nevland.

"Twee jaar geleden, toen hij nog niet echt in beeld was hier, heb ik nog geprobeerd om hem naar Viking te halen. Jammer genoeg lukte dat niet", vervolgt de inmiddels 46-jarige Noor, die bij Viking verantwoordelijk is voor de samenstelling van de selectie. 

Die functie ambieerde hij overigens lang niet altijd. "Ik wilde dit juist absoluut niét worden. Het is zo'n ondankbare baan: alles wat je doet is verkeerd. Na mijn loopbaan ben ik eerst ook helemaal uit het voetbal gestapt en heb ik anderhalf jaar auto's verkocht", blikt Nevland terug. "Maar goed, op een gegeven moment gaat het dan toch weer kriebelen… Toen ben ik een soort algemeen directeur bij een amateurvereniging geworden. En na een paar jaar voelde het als een goed moment voor mij om terug te keren naar Viking."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!