Van Halst pleit voor Ajax-getint Oranje met Brobbey en Hato

Van Halst pleit voor Ajax-getint Oranje: 'Dit zou meest logische oplossing zijn'

Vandaag om 20:32
Laatste update: om 20:33

Jan van Halst pleit voor basisplaatsen voor Brian Brobbey en Jorrel Hato tegen Duitsland. Tegen Hongarije moesten de twee het nog met een invalbeurt doen, maar Van Halst tipt bondscoach Ronald Koeman nu dus om het Ajax-duo op te stellen in München.

Na het gelijkspel tegen Hongarije treedt Oranje maandag weer aan in de Nations League, tegen Duitsland. Van Halst vertelt bij Ziggo Sport hoe hij het als bondscoach van het Nederlands elftal zou aanpakken. "Ik zou sowieso de spits wisselen: Brobbey voor Zirkzee", steekt hij van wal. Door de schorsing van Virgil van Dijk moet er nog een wijziging in het elftal plaatsvinden. "Het meest logische is dan om Van de Ven naar het centrum te halen. Hato zou ik dan op linksback zetten."

"Ik neem aan dat je wat meer ruimte gaat krijgen tegen Duitsland, dus dan kun je met Van de Ven de soms ook de ruimte gaan zoeken. Hato kan zijn positie centraal achterin dan overnemen", gaat Van Halst verder. "Maatsen kun je ook opstellen als linksback. Hij is aanvallend beresterk, maar ik vind hem verdedigend wat minder. En je speelt toch tegen Duitsland."

"Met Hato aan de zijkant, waar hij ook bij Ajax speelt, ben je toch wat zekerder. Doordat Gakpo altijd een beetje van de zijkant komt, heb je ook geen heel diepgaande linksback nodig. Ik denk dat dit de meest logische oplossing zou zijn", besluit Van Halst.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!