Ajax-huurling Sosa maakt het goed bij Torino

Ajax-huurling maakt het goed: "Ik heb geen geweldig jaar gehad bij Ajax"

12 oktober om 21:37

Borna Sosa heeft het goed naar zijn zin bij Torino. De huurling constateert dat hij na een zwaar jaar bij Ajax 'eindelijk stabiliteit' gevonden heeft. De linksback wil een terugkeer bij Ajax echter niet helemaal uitsluiten.

Ajax verhuurde Sosa deze zomer aan Torino met een optie tot koop. Vorig seizoen haalde toenmalig technisch directeur Sven Mislintat de back op Deadline Day binnen in Amsterdam, maar daar wist hij niet te overtuigen. "Het is geweldig voor mij in Turijn", zo vertelt Sosa tegenover het Kroatische Sportske novosti over zijn verhuurperiode bij Torino. "Na een jaar bij Ajax, waar van alles en nog wat aan de hand was, heb ik eindelijk stabiliteit. Ik weet waar ik sta."

"Ik heb bijna alles gespeeld tot nu toe", gaat Sosa verder. "In onze laatste wedstrijd tegen Inter kwam ik niet in actie. Het plan was dat ik in de rust zou invallen. We kregen echter een rode kaart, waardoor de plannen op de schop gingen en ik niet meer binnen de lijnen kwam. Maar de rest heb ik gespeeld."

Sosa, die in de voorbereiding zelfs werd teruggezet naar Jong Ajax, benadrukt dat het zijn eigen wens was om te vertrekken uit Amsterdam. "Ik wilde graag verhuurd worden. Ik heb geen geweldig jaar gehad bij Ajax. Ik hoop dat dit goed voor mij zal zijn. Als alles goed gaat, heeft Torino de mogelijkheid om mij te kopen. Alle opties zijn open. Ik kan na dit jaar in Turijn blijven, teruggaan naar Ajax of ergens anders heen gaan."