Slot noemt twee Nederlanders in beste CL-team ooit

Slot noemt twee Nederlanders in beste CL-team ooit: 'Was heel speciaal bij Ajax'

Vandaag om 21:15
Laatste update: om 21:39

Arne Slot heeft een elftal met de beste elf Champions League-spelers aller tijden samengesteld. De manager van Liverpool heeft in dat team plaats voor twee Nederlanders en vier spelers die hij op Anfield onder zijn hoede heeft.

Bij Amazon Prime stelt Slot zijn Champions League-team aller tijden samen. Op doel kiest hij voor Alisson Becker, met wie hij samenwerkt bij Liverpool. "Hij keept al jaren geweldig voor Liverpool." In de defensie zijn twee Liverpool-spelers terug te vinden, met Trent Alexander-Arnold en Virgil van Dijk. Frank de Boer krijgt een plekje naast Van Dijk in het hart van de verdediging van Slot.

"Trent heeft hier de hele jeugdopleiding doorlopen en uiteindelijk de Champions League gewonnen en Virgil van Dijk moet gewoon in dit elftal. Hij heeft alles wat een centrale verdediger moet hebben. De Boer was heel speciaal bij Ajax."

Op het middenveld spring Liverpool-legende Steven Gerrard in het oog, terwijl Slot in zijn voorhoede kiest voor Mohamed Salah. "Als je dit een jaar geleden had gevraagd had ik voor Iniesta gekozen op het middenveld, samen met Modric en Busquets. Maar als Liverpool-trainer ga ik nu voor Gerrard."

Het volledige CL-team aller tijden van Slot: Alisson; Alexander-Arnold, Piqué, Van Dijk, Frank de Boer; Busquets, Gerrard, Modric; Salah, Messi, Ronaldo.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!