'Bosz niet akkoord met schorsing'

'Aanklager maakt voorstel schorsing Bosz bekend, PSV gaat in beroep'

Vandaag om 13:45
Laatste update: om 15:21

De aanklager van de KNVB heeft een schorsing van één duel voorgesteld aan Peter Bosz naar aanleiding van zijn harde woorden over Danny Makkelie. Dat melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. PSV en de oefenmeester gaan niet akkoord. 

Bosz liet zich na de 2-1 winst op Sparta gaan voor de camera van ESPN. "Ik ben altijd boos op Makkelie, dat ligt meer aan mij misschien. Ik vind het helemaal niks", liet de oefenmeester van PSV weten. Deze ferme teksten lijken nu een schorsing op te leveren voor de trainer. De aanklager van de KNVB heeft een voorstel van één duel gedaan. PSV is het daar niet mee eens en gaat in beroep. 

De tuchtcommissie gaat nu opnieuw kijken naar het incident. Vervolgens zal onderzocht worden of er een zaak is. Mocht dat zo zijn, dan zullen er verklaringen worden gevraagd en vindt er een zitting plaats waarbij Bosz en de tegenpartij hun 'zegje' kunnen doen. Daarna zou de oefenmeester onder zijn schorsing uit kunnen komen, maar een schorsing of berisping is ook nog steeds een optie. 

Voor PSV komt deze onrust allesbehalve goed uit. De kraker tegen AZ staat 19 oktober op het programma in de Eredivisie. De Eindhovenaren willen in Alkmaar de perfecte status behouden, nadat de eerste acht duels gewonnen werden. De tuchtzaak wordt waarschijnlijk pas eind volgende week behandeld. De tijd die nodig is voor de uitspraak zal bepalen of Bosz op de bank zal zitten in het AFAS Stadion. 

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!