Vink fel over discussie rond kritiek op scheidsrechters

Vink komt met fel betoog na nieuws over Bosz: 'Je hoeft je niet als een idioot te gedragen, maar...'

8 oktober om 22:30

Marciano Vink vindt dat trainers die commentaar op de wedstrijdleiding hebben te hard worden aangepakt in Nederland. De analist van ESPN komt met deze mening nadat in Voetbalpraat de uithaal van Peter Bosz naar Danny Makkelie wordt besproken.

"Ik wil ook geen coach zien die alleen maar op de bank zit met zijn kladblokje. Ik wil een coach zien die langs de lijn staat en zijn spelers coacht. Die mag het best wel eens ergens mee oneens zijn en daar iets van zeggen, dan hoeft er niet meteen een gele of rode kaart te komen", luidt de glasheldere conclusie van Vink over het voorval met Bosz.

De analist herinnert zijn tafelgenoten er ook nog aan wat voor belangen er wel niet op het spel staan. "Als een coach het vijftien wedstrijden niet goed doet, dan ligt hij eruit. Dus een trainer mag best wel wat emotie hebben en best wel wat zeggen. Spelers in het veld gaan er ook hard in. Ik vind niet dat je je als een idioot hoeft te gedragen, maar je mag toch best wel wat zeggen. Het zou toch gek zijn als je als een dooie blijft staan?"

Vink vindt de kritiek van spelers en trainers op scheidsrechters überhaupt wel meevallen in Nederland. "Wij hebben toch niet de Spaanse taferelen gehad dat er 34 Real Madrid-spelers om een scheidsrechter heen stonden als hij een vrije trap gaf. Het was toch eigenlijk in Nederland redelijk normaal. Het is nu heel strikt geworden en dat er regels zijn gekomen vind ik best, maar ik wil gewoon wel iets zien van een coach."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!