Kraay over Bosz en PSV

Kraay jr. heeft twee kritiekpunten voor Bosz: 'Dat gaat er bij mij niet in'

Vandaag om 08:08

Hans Kraay junior is tegenover Voetbal International kritisch op Peter Bosz. De oefenmeester had volgens de analist beter moeten omgaan met de aanvalsdrang van Sporting Portugal én de situatie rondom Danny Makkelie.

Kraay is onder de indruk van PSV dit seizoen, maar heeft ook punten die beter kunnen. "Ik wil een kritische kanttekening maken over Peter Bosz", steekt de analist van wal. "Ook ik heb genoten van zijn hoge pressingsplan en uitvoering tegen Sporting. Zeer terecht krijgen heel veel voetballiefhebbers blosjes op de wangen van de spelopvatting van Bosz."

"Maar…", gaat Kraay verder. "Als je Sporting 75 minuten afjaagt en met een geweldige Ryan Flamingo de Sporting-spits Viktor Gyökeres afstopt en ziet dat je elftal vermoeid raakt en dat Sporting dwars door je ploeg heen speelt, en één-op-één met je keeper komt, dan mag je toch best in de laatste fase met tien man terugplooien. En je hok dichttimmeren. Een vleugje Mourinho zou Peter Bosz absoluut niet misstaan."

De reactie die Bosz gaf na afloop van het duel met Sparta was wel a la Mourinho. "Op het moment dat PSV geen strafschop krijgt tegen Sparta bij een overtreding op Johan Bakayoko mag Bosz best even emotioneel zijn. Maar om nou na afloop over Danny Makkelie te zeggen: Ik vind hem helemaal niks. Dat gaat er bij mij niet in."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!