'Iedereen binnen PSV vindt een eventuele schorsing voor Bosz totaal onzinnig'

'PSV neemt standpunt in en vindt eventuele schorsing Bosz 'totaal onzinnig''

9 oktober om 21:55

Binnen PSV leeft de overtuiging dat een schorsing van Peter Bosz 'totaal onzinnig' zou zijn. De trainer van de Eindhovenaren sneerde afgelopen weekend naar scheidsrechter Danny Makkelie, waarna de aanklager betaald voetbal een onderzoek naar hem startte.

Na afloop van het treffen tussen PSV en Sparta Rotterdam (2-1) haalde Bosz uit naar Makkelie. De oefenmeester kreeg tijdens de wedstrijd geel van de leidsman wegens protesteren na een vermeend penaltymoment.  "Ik ben altijd boos op Makkelie. Het ligt misschien meer aan mij. Ik vind het helemaal niets", zo zei Bosz onder meer. Daardoor is de aanklager betaald voetbal een onderzoek gestart en is het niet uitgesloten dat Bosz geschorst wordt.

Het Eindhovens Dagblad benadrukt dat 'enige prudentie' gepast is bij uitlatingen over scheidsrechters. Anderzijds weet de regionale krant dat binnen PSV de overtuiging leeft dat Bosz niet geschorst hoeft te worden. 'Tegelijkertijd vindt iedereen binnen PSV een eventuele schorsing voor Bosz totaal onzinnig, omdat hij geen enkel onwelvoeglijk woord heeft gebruikt en de arbiter niet onheus heeft bejegend', zo klinkt het.

Of Bosz daadwerkelijk (voorwaardelijk) geschorst wordt, zal spoedig moeten blijken. Als dat gebeurt, krijgt PSV nog de kans om de zaak voor te laten brengen. Volgens het ED is het 'afwachten' of de landskampioen dat ook echt zou doen. 'club wil graag dat de trainer zich zoveel mogelijk op zijn spelersgroep kan richten en weinig energie hoeft te spenderen aan randzaken', zo stelt de krant.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!