Gravenberch kijkt terug op Ajax-periode en tijd in Liverpool

Gravenberch mist Ajax-trio als teamgenoot: 'Spreek ze nog superveel'

Vandaag om 21:20

Ryan Gravenberch zit in een ijzersterke periode bij Liverpool en daar oogst de middenvelder nogal wat lof voor. De Amsterdammer is daar zelf wat door verbaasd, want hij liet dit spel naar eigen zeggen ook al bij Ajax zien. Uit die tijd mist Gravenberch drie teamgenoten nog het meest.

Na een goede periode in Amsterdam vertrok Gravenberch naar Bayern München. Daar kwam hij weinig aan spelen toe, maar na zijn stap naar Liverpool is hij nu vaste basisspeler. Gravenberch heeft na zijn vertrek bij Ajax in ieder geval één ding geleerd. "Wel dat ik dicht bij mezelf moet blijven. Ik doe nog steeds de dingen die ik bij Ajax heb gedaan. Mensen zijn dan verbaasd dat ik die dingen doe, maar dat heb ik ook bij Ajax gedaan", zo vertelt de middenvelder bij AjaxTV.

Gravenberch zit op zijn plek in Liverpool, maar toch mist hij af en toe Ajax wel. "Ik heb mijn hele jeugd daar gespeeld, en ook nog een paar jaar in het eerste. En ook oud-teamgenoten die ik mis." Gravenberch doelt op drie specifieke teamgenoten uit zijn tijd in Amsterdam. "Vooral Devyne Rensch, Brian Brobbey en Kenneth Taylor spreek ik nog superveel." De drie spelen alledrie nog bij Ajax en zijn inmiddels ook in Zeist voor (jong) Oranje.