Iniesta noemt Van Gaal bij afscheid

Iniesta emotioneel: 'Kan 't niet laten Van Gaal te benoemen, was niet gemakkelijk'

Vandaag om 16:59
Laatste update: om 17:09

Andres Iniesta kon het niet laten om bij zijn afscheid de bijdrage van Louis van Gaal aan zijn carrière te benoemen. De veertigjarige oud-middenvelder debuteerde onder de Nederlandse coach bij FC Barcelona en kende uiteindelijk veel successen.

Op 29 oktober 2002 liet Van Gaal Iniesta debuteren tegen Club Brugge in het met 0-1 gewonnen Champions League-duel. Pas in januari 2003 maakte de middenvelder voor het eerst zijn opwachting in Camp Nou tegen Recreativo de Huelva (3-0-winst). Niet veel later werd Van Gaal ontslagen bij de Catalanen.

"Alle trainers hebben invloed op mij gehad", steekt Iniesta van wal op een speciale bijeenkomst in Barcelona, waar hij zijn afscheid toelicht. "Ik kan niet specifiek één coach eruit pikken, maar ik kan het niet laten om Van Gaal te benoemen. Hij heeft mij de kans geboden. Ik wil hem bedanken voor zijn moed, want het was geen gemakkelijke tijd voor Barcelona."

"De dag van mijn debuut in Brugge en mijn eerste thuiswedstrijd in ons stadion waren mijn mooiste momenten bij Barcelona", gaat Iniesta verder. "En daarna komen natuurlijk alle prijzen", aldus de emotionele oud-spelverdeler. "Het zijn tranen van geluk. Tranen van een jochie uit het kleine stadje Fuentealbilla dat droomde van een loopbaan als profvoetballer. En tranen van een jochie dat dit heeft bereikt na hard werken en veel opofferingen. Ik ben trots op wat ik heb bereikt. En trots op de mensen met wie ik deze reis heb volbracht."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over het Nederlands elftal!