'Ajax schiet te hulp met financiering van 'levensreddende operatie' Johnny Rep'

'Ajax schiet te hulp met financiering van 'levensreddende operatie' Johnny Rep'

Vandaag om 18:14

De 'levensreddende operatie' die Johnny Rep binnenkort ondergaat, wordt grotendeels gefinancierd door Ajax. De oud-aanvaller heeft een hartaanval gehad en ligt daardoor al een week op de intensive care van een Spaans ziekenhuis.

Deze week kwam naar buiten dat de 72-jarige Rep een hartaanval heeft gehad. De voormalig Oranje-international moet nu onder het mes om een pacemaker te krijgen. Wilfred Genee deed bij Vandaag Inside al uit de doeken dat dat in Spanje 25 duizend euro kost. Volgens het Algemeen Dagblad kan Rep dat bedrag 'mede door een verzekeringskwestie' niet zelf ophoesten. De ochtendkrant maakt bekend dat Ajax daardoor te hulp schiet.

De Amsterdammers betalen 'een groot deel' van de kosten, zo klinkt het. Ajax wil zelf echter niets kwijt over de hulp die het aan Rep biedt. Arie Haan, die bij Ajax samen speelde met Rep, is zeer te spreken over de actie van zijn oude club. "Dat is zeer goed van Ajax, zo hoort het ook. Ik heb ook van andere oud-teamgenoten begrepen dat hij inmiddels alweer wat appjes heeft gestuurd. Dat lijkt me een goed teken. We zijn natuurlijk allemaal geschrokken van het nieuws. Eerst Johan Neeskens en nu dit. Het is het leven, het hoort erbij maar er blijven er zo weinig spelers van toen meer over."

Rep doorliep de jeugdopleiding van Ajax en was tot de zomer van 1975 actief bij de Amsterdamse club. In de hoofdstad legde de voormalig rechtsbuiten onder meer beslag op twee Champions League-bekers (toen Europacup I), twee Europese Supercups, twee landstitels, één KNVB Beker en één wereldbeker.

Beluister de nieuwste Studio Oranje over het Nederlands elftal!