Perez ergert zich aan blijdschap bij Twente: 'Alsof het seizoen al geslaagd is...'

Perez hekelt aanhoudende blijdschap bij Twente: 'Club is daar te groot voor'

7 oktober om 23:59

Kenneth Perez vindt dat het gelijkspel van FC Twente tegen Manchester United te breed wordt uitgemeten, waardoor de club zich in de ogen van de analist 'te klein' maakt. Dat spreekt Perez uit in Voetbalpraat.

"Ik vind dat die wedstrijd tegen Manchester United wel heel vaak terugkomt in de besprekingen over FC Twente", vangt Perez aan. "Het lijkt wel alsof ze bij Twente vinden dat ze hun doel nu hebben bereikt, alsof het seizoen al geslaagd is door met 1-1 gelijk te spelen tegen Manchester United op Old Trafford."

Perez, die zelf in 2010 kampioen werd met de Tukkers, vindt dat FC Twente zich te klein maakt door de puntendeling in Manchester zo op te hemelen. "Ik vind dat Twente daarvoor een veel te grote club is, een veel te grote achterban heeft en te veel kwaliteit bezit. Het zit misschien een beetje in de aard bij de Tukkers, maar dat vind ik wel."

De Deen is van mening dat een wedstrijd zoals die tegen Manchester United besproken mag worden tot aan de volgende wedstrijd, en dat daarna de knop om moet. "Trainers hebben er na een wedstrijd altijd de mond vol van dat de focus alweer ligt op de volgende wedstrijd. Dan kun je het niet twee weken later nog steeds over die ene wedstrijd hebben, vind ik. Intern kan dat wel, maar dat hoef je niet naar buiten toe steeds te benoemen."