'Veiligheid bij Ajax onder Farioli, maar nooit sexy'

Vink vindt Ajax niet 'sexy', Perez bestrijdt: 'Schaal ze al niet zo hoog in'

Vandaag om 12:56

Marciano Vink geniet zelden van het Ajax van Francesco Farioli. De ESPN-analist ziet dat de Italiaan voor structuur zorgt bij de Amsterdammers, maar weinig ruimte laat voor 'sexy' voetbal.

Vink was ook zondag in het Eredivisie-duel met FC Groningen (3-1) bepaald niet onder de indruk van Ajax. "Er waren een paar mooie momenten en verder was het echt saai. Ik heb naar geschuif gekeken, naar spelers die stilstonden, ik heb spelers die goed begonnen steeds minder zien worden. Tot je noodzakelijke wissels moet doen, net als tegen RKC Waalwijk. Dat was nu ook weer", zegt hij bij Dit Was Het Weekend.

"Wout Weghorst kwam in de 81ste minuut in het veld en je voelde dat het een Weghorst-wedstrijd zou worden", vervolgt Vink. "Maar het was een typische Ajax-wedstrijd die we de afgelopen tijd te vaak hebben gezien, afgezien van Besiktas. Er liggen mogelijkheden die niet gebruikt worden. Kenneth Taylor was in de eerste helft vaak de vrije man tussen de linies, die had het moment met Brian Brobbey kunnen zoeken, inspelen en dan doorbewegen. Maar het kwam te laat of helemaal niet. Er zit heel veel veiligheid in het spel van Farioli, waardoor het nooit echt sexy wordt."

Perez vindt dat het verwachtingspatroon van Ajax moet worden bijgesteld en ziet dat Farioli meer structuur en aanvalspatronen heeft ingeslepen. "Ik schaal Ajax niet zo hoog in als heel veel anderen, dus ik vond dit al best wel goed. Normaal gesproken is zo'n wedstrijd een abc'tje, maar de laatste jaren hebben we dit niet gezien. Toen was het: doe maar wat aanvallend."