Perez begrijpt roep om Timber bij Oranje niet

Perez snapt niets van roep om Feyenoorder bij Oranje: 'Speelde vorig jaar beter'

Vandaag om 20:38

Kenneth Perez begrijpt de roep om Quinten Timber als basisspeler van het Nederlands elftal niet. De analist geeft in Voetbalpraat aan het opmerkelijk te vinden dat men hem nu goed genoeg acht voor Oranje, terwijl Timber in de ogen van Perez beter presteerde in het voorgaande seizoen.

"Hij zit nu toch in een haperend elftal? Waarom zou hij nú dan basisspeler worden, nu het niet echt lekker loopt?" vraagt Perez zich af. Als gesteld wordt dat Timber zich bij Feyenoord laat zien, geeft de Deen aan daar geen boodschap aan te hebben. "Hij is toch onderdeel van een haperend elftal bij Feyenoord? Hij heeft vorig jaar veel betere wedstrijden gespeeld, waarom was hij toen niet rijp voor een basisplaats?"

"Waarom nu wel en vorig jaar niet? Terwijl hij toen echt in bloedvorm was", vervolgt Perez, die blessures van anderen geen geldige reden vindt. "Vorig jaar was Frenkie de Jong er ook niet altijd bij. Teun Koopmeiners was er ook niet altijd bij." Bondscoach Ronald Koeman is echter gecharmeerd van Timber, zo beaamt ook Martijn Krabbendam. "Zeker, met Duitsland uit vorig jaar. Toen hij erin kwam en meteen een paar beuken uitdeelde. Daar is Koeman wel fan van."