Perez heeft lichte voorkeur voor Brobbey ten opzichte van Zirkzee

Perez kiest kant in strijd tussen Brobbey en Zirkzee: 'Hij profileerde zich beter'

Vandaag om 20:25
Laatste update: om 20:28

Kenneth Perez vindt dat Brian Brobbey en Joshua Zirkzee weinig voor elkaar onderdoen. De spits van respectievelijk Ajax en Manchester United hebben de laatste weken niet gescoord, waarmee Ronald Koeman wellicht voor een lastige keuze staat. Toch heeft de Deense analist een persoonlijke voorkeur.  

"Ze hebben het hem (Ronald Koeman, red.) allebei gewoon heel moeilijk gemaakt. Alleen niet qua doelpunten", begint Perez maandagavond in de uitzending van Voetbalpraat. "Ze maken geen goals, en dat is toch wel een vereiste voor een spits." Zirkzee vond tot dusver één keer het net voor United, terwijl Brobbey in de Eredivisie nog altijd wacht op zijn eerste treffer.

Laatstgenoemde heeft volgens Perez wel een streepje voor. "Als Brobbey niet zo goed was geweest tegen Duitsland, dan was Zirkzee misschien wel de spits geworden. Maar het is toch ook niet erg dat je twee jonge spitsen hebt?", vult de voormalig middenvelder aan. "Dan kun je afwisselen. Je kunt kijken naar wie er in vorm is op dat moment. Het is te hopen dat één van de twee een keer goals gaat maken. Er komt nu heel veel op de schouders van Gakpo te liggen als het gaat om doelpunten maken, en vanaf het middenveld kun je ook niet verwachten dat Reijnders elke keer maar gaat scoren."

Uiteindelijk zal de onbetwiste nummer 9 van Oranje zich gewoon aan moeten dienen, constateert Perez. "Het is niet dat je nu een keuze moet maken. Het moet buiten kijf staan wie de eerste spits is. De moeilijkheidsfactor tegen Duitsland was hoger dan de wedstrijd van Zirkzee, dus wat mij betreft, profileerde Brobbey zich in die twee wedstrijden beter dan Zirkzee."