Feyenoord-aanvoerder Timber kritisch op eigen spel tegen FC Twente

Geïrriteerde Timber baalt: 'Dat lag vooral aan mezelf...'

Vandaag om 17:25
Laatste update: om 17:58

Feyenoord-aanvoerder Quinten Timber is kritisch op zijn eigen spel tijdens het thuisduel met FC Twente (2-1). De middenvelder is trots op de vechtlust van zijn ploeggenoten, al ziet hij ook nog genoeg verbeterpunten. 

"Ik zit nog hoog in mijn emotie", begint Timber in gesprek met ESPN na afloop van de wedstrijd. "Ik was in de wedstrijd zelf ook geïrriteerd. Dat lag vooral aan mezelf, dat ik niet lekker in de wedstrijd kwam. Maar dit ben ik over tien minuten wel kwijt."

Uiteindelijk kan Timber, die zich maandag meldt in Zeist bij het Nederlands elftal, blij zijn met de 2-1 overwinning. "We hebben ook zulke wedstrijden gehad die we hebben weggegeven", stelt de captain. "Nu zijn we blijven strijden, net als donderdag."

Vervolgens legt Timber de vinger op de zere plek bij Feyenoord. "Er waren te veel slordige momenten en het eerste kwartier was het druk zetten niet goed genoeg", luidt zijn analyse. "Maar het belangrijkste zijn de drie punten en ik ben trots dat we hebben gestreden als team. Ik denk dat Feyenoord daar ook voor staat, strijden, niet opgeven. We gaan vooruit, dat is het belangrijkste."

Ten slotte deelt Timber een compliment uit aan aanwinst In-beom Hwang. "Hij is een enorm goede speler, tweebenig ook. Ik ben blij dat hij erbij is", vertelt de aanvoerder. "Als het gaat over hoge intensiteit, is hij het beste voorbeeld. Hij is Champions League-niveau."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!