Kees van Wonderen over de gebroeders Timber

'Je weet dat Quinten Timber zijn broer snel naar het buitenland gaat volgen'

Vandaag om 14:59

Kees van Wonderen ziet dat Jurriën Timber zijn broer Quinten Timber altijd een stap voor was, betreft zijn ontwikkeling. Toch is laatstgenoemde met een enorme inhaalslag bezig en laat een stap naar het buitenland niet lang meer op zich wachten, voorspelt Van Wonderen tegenover De Telegraaf.

Van Wonderen maakte zowel Jurriën als Quinten Timber van dichtbij mee bij Jong Oranje. "De Timbers waren eigenlijk identieke jongens, alleen was Jurriën zijn broertje Quinten indertijd altijd een stap voor. Jurriën stond bij ons altijd in de basis en Quinten zat af en toe op de bank. Jurriën stond in Ajax 1 en Quinten kwam via FC Utrecht bij Feyenoord in het eerste. Jurrïen speelde veel eerder in Oranje en maakte al een grote transfer."

De voormalig oefenmeester van onder andere sc Heerenveen en Go Ahead Eagles denkt dat een stap naar het buitenland voor Quinten Timber ook niet lang meer op zich laat wachten. "Je weet dat Quinten zijn broer weldra volgt. Quinten is trouwens onafhankelijk van Jurriën getuige zijn keus voor FC Utrecht en zijn focus altijd om middenvelder te worden. Hij is er één van het dynamische soort, terwijl Jurriën een geboren verdediger is."

Ook heeft de Feyenoord-middenvelder buitengewone leiderschapskwaliteiten, ziet Van Wonderen. "Niet voor niets is Quinten nu aanvoerder bij Feyenoord. Je ziet dat Quinten boos wordt als het niet lukt bij Feyenoord, maar hij wordt niet vervelend. Hij blijft respectvol, hij wil de boel bij elkaar houden, het belang van het elftal staat voor hem voorop."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!