Juventus geïnteresseerd in Jorrel Hato

'Juventus houdt situatie rondom vaste Ajax-kracht nauwlettend in de gaten'

Vandaag om 18:17

Juventus houdt de situatie van Jorrel Hato nauwlettend in de gaten, zo weet transferjournalist Nicolo Schira. De nog altijd pas achttienjarige linkspoot verlengde onlangs zijn contract in Amsterdam, maar dat heeft de interesse van de Italiaanse grootmacht niet gestild.

Afgelopen maart zette Hato zijn handtekening onder een contract tot medio 2028 in Amsterdam. Ajax hield hem daardoor in ieder geval afgelopen zomer uit handen van buitenlandse topclubs. Komende zomer lijkt de Europese top zich wederom te gaan melden voor de verdediger.

Onder andere Juventus heeft Hato hoog op de lijst staan, weet Schira. De Oude Dame houdt de situatie rondom de linkspoot dan ook nauw in de gaten. Onder Francesco Farioli groeide Hato uit tot de vaste linksback van Ajax, waar de jongeling zelf aangaf liever in het centrum te spelen.

Hato maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut voor Ajax 1 en speelde ondertussen al 73 duels in de hoofdmacht. Ook maakte hij al zijn debuut voor het Nederlands elftal. Komende interlandperiode mag de verdediger zich wederom melden bij de ploeg van Ronald Koeman voor Nations League-duels met Hongarije en Duitsland.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!