Ronald Koeman maakt selectie Oranje bekend

Koeman maakt selectie Oranje bekend: 23 namen, opvallende afwezigen

Vandaag om 12:00
Laatste update: om 12:14

De selectie van Oranje voor de Nations League-duels met Hongarije en Duitsland is bekend. Bondscoach Ronald Koeman heeft 23 internationals geselecteerd. Opvallend is dat onder meer Jerdy Schouten ontbreekt.

De voorlopige selectie van het Nederlands elftal bestond uit 26 spelers. De volgende namen hebben de schifting niet doorstaan: Jan Paul van Hecke, Jerdy Schouten, Jurriën Timber, Joey Veerman en Wout Weghorst. Van Hecke, Timber, Veerman en Weghorst zijn geblesseerd. Waarom Schouten er niet bij is, is onduidelijk. Koeman heeft daardoor geen enkele PSV'er opgeroepen.

Ook Memphis Depay ontbreekt. Frenkie de Jong (Barcelona) is weer fit, maar maakt nog niet zijn rentree.

Ian Maatsen (Aston Villa) en Mats Wieffer (Brighton & Hove Albion) stonden niet op de voorlopige lijst, maar hebben alsnog een uitnodiging voor het trainingskamp van Oranje ontvangen. Justin Kluivert (Bournemouth) is weer opgeroepen.

Na in september twee thuiswedstrijden te hebben gespeeld, staan er in oktober voor Oranje twee uitduels op de agenda in de Nations League. De ploeg van Koeman treft eerst Hongarije in Boedapest (vrijdag 11 oktober) en drie dagen later Duitsland in München (maandag 14 oktober).

Doel: Mark Flekken, Nick Olij, Bart Verbruggen.

Verdediging: Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Jorrel Hato, Matthijs de Ligt, Ian Maatsen, Micky van de Ven, Stefan de Vrij.

Middenveld: Ryan Gravenberch, Teun Koopmeiners, Tijjani Reijnders, Xavi Simons, Quinten Timber, Mats Wieffer.

Aanval: Brian Brobbey, Cody Gakpo, Justin Kluivert, Donyell Malen, Joshua Zirkzee.