Hato over Jurriën Timber bij Ajax

Hato lovend: 'Toen ik bij Ajax 1 kwam, was hij mijn mentor'

10 september om 09:13

Jorrel Hato heeft Jurriën Timber als voorbeeld. De twee speelden een korte periode samen bij Ajax, voordat Timber zijn transfer naar Arsenal maakte. De achttienjarige Hato noemt zijn oud-ploeggenoot zijn 'mentor'.

"Trainers vertelden me altijd dat ik op moest kijken naar Virgil van Dijk. Maar toen ik in Ajax O18 zat, keek ik op tegen Jurriën Timber", laat Hato optekenen door The Athletic. De twee verdedigers stonden veertien keer samen op het veld bij Ajax. "Ik heb zoveel van hem geleerd. Toen ik bij het eerste elftal kwam, was hij mijn mentor."

Hato roemt de kwaliteiten van Timber. "Ik houd van zijn speelstijl, zijn kalmte aan de bal. En in defensief opzicht is hij gewoon een geweldige verdediger." Timber en Tommy Setford, een goede vriend van Hato, verruilden Ajax in het recente verleden voor Arsenal. Hato staat ook op de lijstjes van The Gunners, maar heeft nog nooit overwogen weg te gaan uit Amsterdam. "Ik wil meer bereiken met Ajax."

"Ik wil grote dingen bereiken met Ajax", gaat Hato verder. "Kampioenschappen, spelen in Europa, ver komen in de Champions League...", somt hij op. "Het is niet voor het eerst dat mensen speculeren en denken dat ik naar een andere club ga. Maar voor mij is het altijd geweest: ik wil bij Ajax blijven en mooie dingen bereiken."