Johan Derksen cynisch over Ajax-duo: 'De twee besten die ze hebben'

Derksen cynisch over Ajax-duo: 'De twee besten die ze hebben'

Vandaag om 10:18

Johan Derksen krijgt bij Vandaag Inside de lachers op zijn hand, vanwege een cynische opmerking over Wout Weghorst en Jordan Henderson. De televisie-persoonlijkheid lijkt duidelijk te maken dat Ajax het duo tegen Slavia Praag niet heel erg hoeft te gaan missen.

"Ajax speelt morgen tegen Slavia Praag. Weghorst is geblesseerd, Henderson is geblesseerd...", leidt Wilfred Genee in, alvorens hij onderbroken wordt door tafelgenoot Derksen. "De twee besten die ze hebben", is de voormalig journalist cynisch.

Naast het ontbreken van Henderson en Weghorst, zijn ook Bertrand Traoré en Kian Fitz-Jim niet met Ajax mee afgereisd naar Tsjechië. Jan Faberski en Don-Angelo Konadu maken daardoor hun debuut in de wedstrijdselectie van Ajax 1.

Wat de Amsterdammers ongeacht de gehavende selectie kunnen verwachten van Slavia Praag zal ze aan tafel bij Vandaag Inside een raadsel blijven. "Slavia Praag, ik heb geen idee, joh. Dat moet toch kunnen? Gelijkspel ook goed, joh", spreekt René van der Gijp zich uit.

Ajax trapt het duel in de Europa League om 18.45 uur af in Praag. De ploef van Farioli zal de overtuigende overwinning op Besiktas (4-0) een goed vervolg willen geven tegen de huidige koploper van de Tsjechische competitie.