Tomas Galasek voorspelt een lastige avond voor Ajax tegen Slavia Praag

Tsjechische ex-Ajacied deelt waarschuwing uit: 'Slavia zal zich niet verstoppen'

2 oktober om 23:51
Laatste update: 2 oktober om 23:54

Tomas Galasek verwacht een doelpuntrijk duel tussen Ajax en Slavia Praag. De Tsjechische ex-middenvelder kent beide clubs goed en deelt zijn voorspellingen over het treffen in de Europa League. Slavia is volgens hem de lichte favoriet. "Ik denk dat ze thuis op dit moment te sterk zijn voor Ajax."

"Slavia is goed begonnen in Europa en de competitie", begint Galasek in gesprek met Ajax Showtime. "Ze hebben een brede selectie en niet alleen goede spelers uit Tsjechië, maar ook uit het buitenland."

Als voormalig Tsjechisch international én ex-assistent-bondscoach kent Galasek Slavia en de Tsjechische voetbalcultuur goed. "In het stadion kunnen de fans er een goede sfeer van maken. Elke tegenstander kan daar problemen mee ervaren", waarschuwt hij Ajax dan ook. "Met het nationale elftal speelden we veel wedstrijden in het stadion van Slavia en toen was er echt een fantastische sfeer altijd. Dat kan als een twaalfde man werken voor Slavia."

Ook heeft Galasek lovende woorden over voor Jindrich Trpisovsky, de trainer van Slavia. "Hij zit er al heel lang en heeft veel successen bereikt met het team. Het is een komen en gaan van spelers, maar hij heeft altijd nieuwe motivatie om een nieuw team op te bouwen. Hij wil aanvallend spelen, met veel risico en daardoor boekt hij veel successen. Ik verheug me op het aanvallende spel. Slavia zal zich niet verstoppen, dus ik verwacht een hele aanvallende wedstrijd. Ik hoop veel goals te kunnen zien. Ik ben benieuwd of Slavia weer kan laten zien dat het geen nieuweling in Europa is", stelt Galasek.

De oud-voetballer die zelf ook in Amsterdam actief was, zag het afgelopen jaar van Ajax met lede ogen aan. De situatie van Ajax was ook in Tsjechië onderwerp van gesprek, onthult hij. "Maar ze kunnen zich wel verheugen op wat Ajax nu laat zien en hoe ze er nu voorstaan. Ze zijn benieuwd hoe Ajax nu speelt. In Tsjechië wordt Ajax nog altijd als 'het grote Ajax' gezien. Dat verandert niet in één seizoen. Er wordt naar Ajax als topclub gekeken", bevestigt Galasek.