Spelersrapport Feyenoord tegen Girona

Spelersrapport Feyenoord: één diepe onvoldoende, hoogste cijfer voor Timber

Vandaag om 20:40
Laatste update: om 20:47

Feyenoord heeft aan een zeer boeiende wedstrijd in Catalonië de eerste drie punten van het Champions League-seizoen overgehouden. De ploeg van trainer Brian Priske wist met 2-3 te winnen van Girona FC. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een merkwaardige avond met zes goals - waarvan één afgekeurd - en twee gemiste penalty's.

Timon Wellenreuther - 6,5: de wedstrijd was amper begonnen of Wellenreuther onderscheidde zich met een knappe redding op een inzet van Tsygankov. De Duitser, die weinig te verwijten viel bij de treffer van Girona, herstelde na rust zijn eigen fout door een strafschop te keren.

Jordan Lotomba - 6: twee weken geleden tegen Bayer Leverkusen maakte Lotomba een slechte beurt. In Girona was de vleugelverdediger een stuk actiever, verdedigend laat hij nog altijd steekjes vallen. Bij de 2-2 liet hij Arnaut Danjuma er veel te makkelijk doorheen glippen.

Thomas Beelen - 6: kreeg de voorkeur boven Trauner en leidde al vroeg in de wedstrijd bijna de openingstreffer van Girona in met een missertje. Beelen raakte er niet door in de war, speelde een degelijke pot, al heeft hij zeker betere duels in het shirt van Feyenoord gespeeld.

Dávid Hancko - 7: de oplettende kijker ziet Hancko zo nu en dan vertwijfeld kijken als hij de bal heeft: waar kan ik heen? Ook de Slowaak beseft dat Feyenoord niet meer de geoliede machine van voorgaande seizoenen is, zelf geeft de rots in de branding altijd thuis. Hancko ontsnapte door een ingreep van de VAR aan een zeer ongelukkige eigen goal, even later was hij van levensbelang bij de winnende goal.

Hugo Bueno - 5,5: een schaar hier, een overstap daar: Bueno is niet bang om zijn tegenstander op te zoeken. Toch wordt hij in eerste instantie opgesteld om te verdedigen en daarmee heeft de Spanjaard geregeld moeite. Bij de openingsgoal greep hij niet adequaat in.

Antoni Milambo - 6,5: tot op heden kent Milambo een wisselvallig seizoen. Tegen Girona stond een volwassen middenvelder op het veld, die taakbewust speelde. Zijn doelpunt was voor de negentienjarige Milambo persoonlijk een flinke opsteker.

In-beom Hwang - 7: De middenvelder dirigeerde voor rust op het Feyenoord-middenrif. Hoewel hij in de tweede helft wat terugviel, heeft Hwang al snel bewezen een aanwinst voor de Rotterdammers te zijn.

Quinten Timber - 7,5: veel, zo dan niet alles, in aanvallend opzicht begint bij Timber. De aanvoerder is overal op het veld te vinden, trekt het spel naar zich toe en is ongekend belangrijk met zijn onderscheppingen. Bij twee Feyenoord-goals was hij direct betrokken.

Ibrahim Osman - 6,5: met zijn snelheid is Osman zeker dreigend. Tegelijk is de huurling van Brighton nog druistig. Het heeft wat weg van de eerste maanden van Yankuba Minteh in Rotterdam-Zuid.

Ayase Ueda - 4,5: op zijn werkethiek valt niets af te dingen. Maar het is duidelijk dat deze Ueda nog niet de gewenste vervanger voor Gimenez is. Zijn gemiste penalty is daar het beste voorbeeld van.

Igor Paixão - 7: al sinds de start van het seizoen is Paixão de belangrijkste aanvaller voor Feyenoord. Ook tegen Girona speelde de Braziliaan een prima wedstrijd. In Spanje liet hij zich gelden met twee assists.

Invallers:
Ramiz Zerrouki - x: kwam na 61 minuten in de ploeg voor Osman en speelde te kort voor een beoordeling.
Gernot Trauner - x: kwam na 71 minuten in de ploeg voor Bueno en speelde te kort voor een beoordeling.
Julián Carranza - x: kwam na 71 minuten in de ploeg voor Ueda en speelde te kort voor een beoordeling.
Luka Ivanusec - x: kwam na 82 minuten in de ploeg voor Milambo en speelde te kort voor een beoordeling.
Facundo González - x: kwam na 82 minuten in de ploeg voor Lotomba en speelde te kort voor een beoordeling.

Brian Priske - 7: na één overwinning uit de laatste vijf duels stond de druk erop voor Priske. De Deense trainer was niet bang om Girona op te jagen en hoog op het veld onder druk te zetten. Het heeft zijn vruchten afgeworpen, want Feyenoord werd geregeld gevaarlijk uit een onderschepping op vijandelijke helft én scoorde er zelfs uit. Zijn zet om Hancko naar linksback te halen bleek een gouden, gezien de rol van de verdediger bij de 2-3.