Van Basten: 'Verschrikkelijke fouten Ueda'

Voormalig topspits Van Basten oordeelt over Ueda: 'Verschrikkelijk'

Vandaag om 21:18

Marco van Basten felt een hard oordeel over het optreden van Ayase Ueda in het Champions League-duel van Feyenoord met Girona. De voormalig bondscoach schrok van de Japanse spits.

Rafael van der Vaart begon positief na afloop. "Fijn om te zien hoe ze weer echt knokten. Die regen hoorde er ook een beetje bij. Je zag echt iedereen de beuk erin, Timber had nog een hele belangrijke onderschepping op het laatst, Hancko die zich ervoor gooit, Beelen heeft zich goed hersteld met echt een hele goede tweede helft. En ze hebben zonder spits gespeeld", zei Van der Vaart met een knipoog bij Ziggo Sport.

Van Basten ging uitgebreider in op de prestatie van Ueda, die onder meer een strafschop miste. "Daar zijn we niet zo heel tevreden over deze dag. Hij is eigenlijk meer een dienende speler, maar hij maakte zoveel verschillende verschrikkelijke fouten", oordeelt de voormalig topspits. "Op belangrijke momenten handelt hij gewoon niet goed. De wissel was terecht." 

"Het is wel jammer, in het begin had ik het idee dat hij het wel redelijk zou doen bij Feyenoord. Maar hij bakte er vanavond niet veel van", vervolgt Van Basten, die niets meer wil weten van een aanloopperiode. "Hij zit er al een tijdje bij inmiddels."

Van der Vaart wijst op het verchil met In-beom Hwang. "Die hoeft niet te wennen, omdat het een goede speler is."