Sporting-trainer Rúben Amorim looft Malik Tillman om sportieve actie

Sporting-trainer Amorim looft PSV-uitblinker: 'Kwam naar me toe om te bedanken'

Vandaag om 16:20
Laatste update: om 16:31

Sporting CP-trainer Rúben Amorim heeft complimenten over voor Malik Tillman. Afgezien van zijn kwaliteiten, was er één specifieke actie van de middenvelder die de Portugese oefenmeester kon bekoren.

Toen Sporting-verdediger Ousmane Diomandé zich verstapte en naar de grond ging na het blokken van een schot van Tillman, had de Amerikaan de mogelijkheid om de bal bij de zijlijn op te pikken en doelgevaar te stichten. Tillman besloot echter de bal over de zijlijn te spelen, om zo een blessurebehandeling voor zijn tegenstander mogelijk te maken.

Omdat enkele spelers van Sporting eerder in de wedstrijd blessures hadden gesimuleerd, had menig Eindhovenaar Tillman graag zien doorspelen. De spelmaker bleek de situatie achteraf echter goed te hebben ingeschat: Diomandé moest zich laten vervangen en kampt met een blessure aan zijn enkel.

De beslissing van Tillman om de bal uit te schieten, komt hem op een positieve reactie uit het Portugese kamp te staan, zo bevestigt Peter Bosz. "Of ik dat zelf ook zo gedaan zou hebben? Dat is een gewetensvraag. Ik had hem denk ik niet uitgespeeld, maar laat ik correct zeggen dat ik het wel heel netjes van hem vond. Hun trainer kwam naar me toe om me te bedanken", aldus de oefenmeester van PSV.