Vermoedelijke opstelling Ajax voor duel met Slavia Praag

Vermoedelijke XI gehavend Ajax: Farioli kiest Rasmussen, middenveld op de schop

Vandaag om 15:18

De puzzel die Francesco Farioli moet leggen in aanloop naar het Europa League-duel met Slavia Praag is plotseling behoorlijk groot geworden. De trainer van Ajax moet het in de Tsjechische hoofdstad immers doen zonder een viertal sterkhouders. VoetbalPrimeur kruipt met de vermoedelijke opstelling alvast in het hoofd van de Italiaanse oefenmeester. 

Kort nadat duidelijk werd dat Jordan Henderson en Wout Weghorst niet mee zouden reizen naar Praag, maakte Ajax bekend dat ook Bertrand Traoré en Kian Fitz-Jim achterblijven in Amsterdam. Puzzelen geblazen voor Farioli dus. Op goal en achterin zijn er geen problemen. Remko Pasveer zal om die reden het doel verdedigen, met een achterhoede van Devyne Rensch, Josip Sutalo, Youri Baas en Jorrel Hato voor zich. 

Op het middenveld is Branco van den Boomen de logische vervanger van Henderson. Farioli koos afgelopen zondag uit bij RKC Waalwijk ook al voor die wisseling. Kenneth Taylor is wel fit, en zal dus gaan starten. De derde middenvelder wordt hoogstwaarschijnlijk Kristian Hlynsson. Farioli beschikt ook nog over Benjamin Tahirovic, maar gezien het feit dat hij afgelopen zomer terug werd gezet naar Jong Ajax, en sindsdien niet in de plannen voorkomt, lijkt een basisplaats voor hem niet aan de orde. Davy Klaassen is niet speelgerechtigd.

Met het wegvallen van Traoré is het rechtsvoorin ook even schakelen voor Farioli. Hij heeft Jong Ajax-talent Jan Faberski meegenomen, maar het is wellicht nog te vroeg om hem voor de leeuwen te gooien. Een basisplaats voor de taakbewuste Christian Rasmussen lijkt vanuit het perspectief van de Italiaanse trainer een stukje logischer. In de punt van de aanval zal Brian Brobbey spelen, geflankeerd door Mika Godts. Het duel tussen Slavia Praag en Ajax begint donderdagavond om 18.45 uur. 

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Van den Boomen, Taylor, Hlynsson; Rasmussen, Brobbey, Godts