Beste spits van Nederland genoemd

Beukema spreekt klare taal: 'Hij is de beste spits die we in Nederland hebben'

Vandaag om 13:36
Laatste update: om 15:23

Sam Beukema is zeer lovend over zijn vriend en oud-ploeggenoot Joshua Zirkzee. Volgens de verdediger van Bologna is Zirkzee de beste spits van Nederland. Beukema dicht hem een hele mooie toekomst toe.

"Josh is de beste spits die we momenteel in Nederland hebben", begint Beukema bij GOAL over de spits van Manchester United. "Ik heb altijd wel gedacht dat hij vroeg of laat bij de nationale ploeg zou komen. Hij heeft echt alles om een topspits te worden. Maar vooral zijn techniek en kracht maken hem zo goed, want hij is bijna niet van de bal te krijgen. Ik twijfel er niet aan dat Josh het goed gaat doen bij Manchester United."

Beukema zou maar al te graag samen met Zirkzee in Oranje spelen. "Ik heb misschien meer concurrentie op mijn positie dan hij als aanvaller, dus ik heb wellicht een moeilijkere weg af te leggen richting Oranje. Maar Josh verdient alles wat op zijn pad komt, omdat hij zich altijd heeft moeten bewijzen. Ik wil dolgraag zijn voorbeeld volgen en ooit samen in Oranje spelen."

Bij Bologna vochten de twee regelmatig duels uit op de training. "Mensen vroegen mij vorig seizoen voortdurend wie de beste spits in de Serie A is. En ik zei dan altijd: Ik sta iedere dag tegenover hem op de training, het is Joshua! We hebben zoveel geweldige duels uitgevochten. Ik zou graag willen denken dat ik het hem moeilijk heb gemaakt als spits, want voor mij was het zeker lastig als verdediger", aldus Beukema.