NEC-directie wordt om opheldering gevraagd over samenwerking met Saoedi-Arabië

NEC-directie wordt om opheldering gevraagd: 'Niet allerlei gedoe binnenhalen'

Vandaag om 14:03
Laatste update: om 14:05

De directie van NEC is gevraagd om opheldering over een mogelijke samenwerking met de voetbalbond van Saoedi-Arabië. Het huren van Rakan Al-Ghambi, speler van Al-Nassr, was een eerste intentie om te onderzoeken of de Saoedische bond en NEC op termijn iets voor elkaar kunnen betekenen.

Die uitspraak van technisch directeur Carlos Aalberg viel niet bij iedereen binnen NEC goed. De Stichting Continuïteit, die de cultuur van de club bewaakt, en de supportersvereniging stuurden een gezamenlijke brief naar de directie om hun onvrede te laten blijken over het idee om een samenwerking aan te gaan met de voetbalbond van Saoedi-Arabië. In eerste instantie werd daarop niet gereageerd.

"Wij hebben in de brief duidelijk onze zorgen geuit over een mogelijke samenwerking met Saoedi-Arabië", aldus Jeroen Rengers, voorzitter van de supportersvereniging en ook lid van de Stichting Continuïteit, in gesprek met De Gelderlander. "NEC is een club met een sterke maatschappelijke positie waarbij er een veilig (sport)klimaat moet zijn. Dit zijn normen en waarden die totaal tegenovergesteld zijn dan die van het regime in Saudi-Arabië. Volgens Amnesty International is de mensenrechtensituatie de afgelopen jaren juist steeds verder verslechterd."

"Het laatste wat NEC moet willen, is samenwerken met Saoedi-Arabië", vertelt Jan Hoogendoorn, die ook deel uitmaakt van de Stichting Continuïteit. "Het is de laatste jaren redelijk rustig geweest intern en NEC heeft een geweldige naam opgebouwd in het land door het spelen van mooi voetbal en de fantastische supportersacties. Dan moet je niet allerlei gedoe binnenhalen. Je ziet bij alle clubs dat dit ten koste gaat van de sportieve prestaties."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)