Heerenveen-iconen adviseren Van Persie

Van Persie krijgt advies van opvallende naam: 'Daar ben ik het ook mee eens'

Vandaag om 11:08
Laatste update: om 11:09

Robin van Persie heeft advies gekregen van Riemer van der Velde en Foppe de Haan. De jonge oefenmeester wilde graag in gesprek met de SC Heerenveen-iconen en kreeg toen van nog een andere opvallende naam ook tips mee.

"We hebben de hele avond gesproken over voetbal en Heerenveen", vertelt Van Persie in gesprek met de NOS. "En dat ging alle kanten op. Zij zien ook wel dat wij op de goede weg zijn. Ze vinden het mooi dat ik geloof heb in de club en in de spelers. Dat was ook wel een belangrijke boodschap: blijf geloven in jouw visie en waar je voor staat."

De voormalig topspits zegt goede raadgeving gekregen te hebben. Ook de vrouw van erevoorzitter Van der Velde, Annie, kwam nog met advies voor Van Persie. "Ze zei: als het moment daar is, direct spelen. En daar ben ik het ook mee eens", vertelt de hoofdtrainer van Heerenveen met een brede glimlach.

"Je kunt natuurlijk opbouwen om het opbouwen, maar je wil uiteindelijk tot kansen komen", vervolgt Van Persie. "Dat kan door de as, je kunt er omheen, of er overheen. En daar zit natuurlijk de tip van Annie in: als de oplossing er direct overheen is, dan moeten we dat zeker niet nalaten", besluit de 41-jarige coach.

Van Persie kent tot nu toe een lastige start met SC Heerenveen. De Friezen staan momenteel vijftiende in de Eredivisie en wonnen nog maar twee van de zeven competitieduels. Afgelopen weekend ging Heerenveen in de slotfase met 2-1 onderuit bij Heracles Almelo.