Verweij velt oordeel over Farioli en Kroes bij Ajax

Verweij komt met Ajax-oordeel: 'Het is een aanklacht richting Kroes...'

Vandaag om 13:38

Mike Verweij is kritisch op het werk van Alex Kroes, technisch directeur van Ajax. De clubwatcher is van mening dat Francesco Farioli, die in zijn ogen veel dingen goed doet, een betere selectie had verdiend. 

Volgens Verweij is de moeizame wedstrijd van Ajax op bezoek bij RKC Waalwijk (0-2) een teken aan de wand. "Het is een aanklacht richting Alex Kroes, die er niet voor heeft gezorgd dat Farioli een selectie heeft waarmee hij goed uit de voeten kan. In feite verdient hij als nieuwe trainer van Ajax wél een creatieve middenvelder en nog een goede links- en rechtsbuiten", stelt de Ajax-watcher in de Kick-off podcast van De Telegraaf.

Ook komt het roulatiesysteem van Farioli ter sprake. Verweij is geen fan van de vele wisselingen in de basisopstelling van Ajax. "Stel die gasten op en als het niet meer gaat, haal je ze eraf. Als er dan iemand geblesseerd raakt, dan roepen ze uiteindelijk: zie je wel? Maar Berghuis raakt ook geblesseerd terwijl er heel voorzichtig met hem wordt omgesprongen, dus een blessure ligt altijd op de loer", legt Verweij uit. "Dit is voor mijn gevoel gewoon té voorzichtig. Ik vind echt dat Marijn Beuker, Alex Kroes en anders de spelers hier iets van mogen zeggen."

Verweij baalt van de vele roulaties bij Ajax, want in zijn ogen doet Farioli ook veel dingen goed in Amsterdam. "Ajax had onder Maurice Steijn in de eerste elf wedstrijden één clean sheet en 22 tegengoals. Onder hem heeft Ajax al zes clean sheets en maar zes tegendoelpunten", legt hij uit. "De verdedigende organisatie staat en de spelers zijn fitter. Tegen Besiktas hebben ze ook laten zien welk niveau ze kunnen aantikken."