Sneijder over roulatiebeleid Farioli bij Ajax

Sneijder kraakt 'omgekeerde wereld' Farioli bij Ajax: 'Je moet het omdraaien!'

Vandaag om 21:01
Laatste update: om 22:18

Wesley Sneijder stoort zich aan het roulatiebeleid van Ajax-trainer Francesco Farioli. De recordinternational van het Nederlands elftal is van mening dat de Italiaanse oefenmeester zich juist moet focussen op het Eredivisie-seizoen.

Afgelopen donderdag tegen Besiktas (4-0) stuurde Farioli op papier zijn beste ploeg het veld in. Drie dagen later tegen RKC Waalwijk zat een aantal vaste waardes op de bank. "Als je maar blijft rouleren...", foetert Sneijder bij Rondo op Ziggo Sport. "Donderdag mag je voetballen, zondag mag je op het bankie. Kunnen deze spelers geen twee wedstrijden spelen? Dat is toch het lekkerste als speler. Dat je donderdag Besiktas in een fantastische wedstrijd hebt verslagen en je zondag weer mag."

"Nee, dan moet je even plaatsnemen, want die andere spelers moeten ook voetballen", zegt Sneijder cynisch. "Dan krijg je geen automatismen." Het duel met RKC (0-2) werd pas in de slotfase beslist. "Met je topspelers sta je na een halfuur 0-3 voor tegen RKC. Voor hetzelfde geld ga je de bietenburg op. De competitie is veel belangrijker dan de Europa League, want je wil toch weer de Champions League in?"

Sneijder meent dat Farioli juist in de competitie diens beste spelers moet opstellen. "Tegen Go Ahead Eagles (1-1) verspeel je het. Hetzelfde gebeurt bijna tegen RKC en dan moeten doordeweeks tegen Slavia Praag ineens de sterkste spelen... Je moet het omdraaien!", aldus de oud-middenvelder. "PSV kunnen we noteren als kampioen, dan moet je als Ajax tweede worden. Want dan ga je Champions League spelen. Nu ga je rouleren en in het weekend niet met je sterkste elftal spelen. Dat vind ik omgekeerde wereld."