El Ahmadi plaatst vraagtekens bij transfer Klaassen

El Ahmadi plaatst vraagtekens bij Ajax-transfer: 'Niet het type dat nu nodig is'

15 september om 20:22
Laatste update: 15 september om 20:50

Karim El Ahmadi vindt dat Ajax behoefte heeft aan een ander type middenvelder dan Davy Klaassen. Dat zegt de voormalig Feyenoorder in Dit was het Weekend, als de terugkeer van de transfervrije Klaassen ter sprake komt.

El Ahmadi vraagt zich af of Klaassen het type speler is dat Ajax op dit moment nodig heeft. "Ik vind dat ze nog wel wat meer creativiteit nodig hebben in het team, dan kom je niet zo snel bij Klaassen uit. Misschien voor in de kleedkamer of voor het gif dat hij brengt, maar ik denk niet dat hij het type is dat Ajax nu gelijk nodig heeft."

"Qua ervaring heb je nu wel jongens, met Klaassen, met Weghorst, met Berghuis en die speler die ze hebben gehaald van Juventus (Daniele Rugani, red.)", vervolgt de voormalig middenvelder van onder meer FC Twente en Feyenoord. "Het is goed voor in de kleedkamer, maar wat Ajax écht nodig heeft is iemand op het middenveld die nog wat creatiever is."

"Denk je niet dat het wel goed is dat er iemand bij komt die weet wat het betekent om bij Ajax te spelen? Iemand die weet wat Ajax inhoudt", vraagt Perez zich af, alvorens met een knipoog aan te geven dat Ajax een herboren Klaassen terugkrijgt. "Ze hebben een jongere speler aangetrokken dan toen hij vertrok", doelt de Deen op het kapsel van Klaassen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!