Klaassen wilde naar Spanje of Italië, maar kon naar Saudi-Arabië

ESPN onthult: Klaassen hoopte op topcompetities en wees Saudi-Arabië af

14 september om 08:50
Laatste update: 14 september om 09:36

ESPN weet dat Davy Klaassen hard op weg is naar een nieuw dienstverband bij Ajax. Er waren intern inderdaad twijfels over wat te doen met de middenvelder, die ook interesse genoot uit Saudi-Arabië, maar trainer Francesco Farioli lijkt na persoonlijk aandringen uiteindelijk alsnog zijn zin te krijgen. 

De 31-jarige Klaassen is transfervrij na zijn vertrek bij Internazionale. De afgelopen weken oriënteerde hij zich op de markt. Aanvankelijk hoopte de aanvallende middenvelder op een transfer binnen Italië, of een overstap naar Spanje. Concrete belangstelling van door hem gewenste clubs bleef echter uit. 

Belangstelling was er wel vanuit Saudi-Arabië. De 41-voudig international van het Nederlands elftal zag een lucratieve transfer naar die competitie echter niet zetten. Zodoende verstreek de zomerse transferdeadline. Klaassen pakte vervolgens de telefoon, en belde Frank Peereboom, de trainer van Jong Ajax. Hij heette de ervaren middenvelder van harte welkom in Amsterdam. 

Daar trainde hij afgelopen maandag mee op De Toekomst. Klaassen wist zich tijdens een oefenwedstrijd zeer positief te onderscheiden. 'De rechtspoot was verbaal nadrukkelijk aanwezig bij de pass- en trapvormen en positiespellen. Ook had hij zijn vizier op scherp bij een afrondoefening. Farioli zag het allemaal goedkeurend aan en raakte overtuigd van de meerwaarde van Klaassen', tekent ESPN op. 

De Italiaanse oefenmeester was snel overtuigd, maar datzelfde gold niet voor alle andere beleidsbepalers in Amsterdam. Klaassen zou immers ook de ontwikkeling van Kian Fitz-Jim en Kristian Hlynsson in de weg kunnen zitten. Die interne twijfels zijn inmiddels, na aandringen van Farioli, verleden tijd. Een terugkeer in de ArenA is al met al 'dicht bij', concludeert ESPN.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!