KNVB wijst naar gemeente na afgelasting Ajax-Utrecht

KNVB klaagt na afgelasting Ajax-Utrecht: 'Amper aandacht voor ons plan'

10 september om 19:26

De KNVB bevestigt dat het samen met Ajax en FC Utrecht drukdoende was om een oplossing te vinden voor de politiestaking, maar daar hadden de gemeente Amsterdam en de lokale driehoek nauwelijks oog voor. De bond baalt dan ook als een stekker.

De KNVB, Ajax en FC Utrecht waren volop in gesprek en betrokken ook de supportersverenigigingen bij de plannen. Volgens de Domstedelingen stemden deze gesprekken 'hoopvol'. De partijen kwamen echter van een koude kermis thuis. "Helaas heeft dit gezamenlijke initiatief weinig aandacht gekregen van de gemeente Amsterdam en de lokale driehoek en inmiddels hebben ze besloten dat de wedstrijd niet door kan gaan", meldt de bond aan NU.nl.

Net als de KNVB wijst Ajax op het feit dat er ook geen politie aanwezig was bij het duel met NAC Breda. "Dat de politieagenten staken is hun goed recht, alleen is Ajax er nu wederom de dupe van. Daar balen wij vreselijk van", stellen de Amsterdammers. "Wij waren van mening dat de wedstrijd zondag wel doorgang had kunnen vinden, met aanvullende maatregelen en goede afspraken tussen de beide clubs en supporters. In Breda was dit recent bijvoorbeeld ook mogelijk."

Voor de KNVB is het een flinke uitdaging om een nieuwe datum te vinden. "De uitkomst zal voor de voetballiefhebbers en voor andere partijen die bij de wedstrijd betrokken zijn helaas minder gunstig zijn dan de originele planning." De bond moest ook al op zoek naar een nieuwe datum voor De Klassieker. Ajax en Feyenoord treffen elkaar nu op woensdag 30 oktober. Drie dagen later wacht voor de Amsterdammers alweer een thuisduel met PSV.