Rensch wil verlengen bij Ajax

'Kind van de club' spreekt zich uit: 'Wil dat Ajax mooi bedrag aan mij verdient'

17 september om 06:45

Devyne Rensch verwacht dat hij een nieuw contract bij Ajax gaat tekenen. De 21-jarige verdediger beschikt over een aflopende verbintenis en de Amsterdamse club wil die graag openbreken.

Rensch kan dus in theorie na dit seizoen gratis de deur uitlopen. Dat is niet zijn intentie. "Ik ben een kind van de club. Het zou raar zijn als het niet goedkomt", laat hij optekenen door het Algemeen Dagblad. Afgelopen transferperiode sneeuwde de contractsituatie van Rensch onder. De clubleiding wil voorkomen dat de centrale verdediger annex rechtsback transfervrij vertrekt. "Ik ben een kind van de club. Het zou ook raar zijn als ze niet willen verlengen."

"We zijn altijd in gesprek", benadrukt Rensch. "Over het contract, en over andere zaken. Mijn zaakwaarnemer praat vooral met technisch directeur Alex Kroes. Ze gaan nu ook met elkaar zitten als het goed is. Wanneer, of hoe of wat weet ik niet. Of het goed komt? Wat ik zeg: ik ben bij deze club opgegroeid en doorgebroken. Een jongen van de club. Dan zou het raar zijn als we er niet uit zouden komen. We gaan het zien."

Een aantal jaar geleden stond Ryan Gravenberch in dezelfde situatie. De huidige middenvelder van Liverpool verlengde destijds, omdat hij koste wat kost wilde dat Ajax een transfersom aan hem zou overhouden. "Zo denk ik ook", stelt Rensch. "Ik wil heel graag dat als ik op een dag vertrek, Ajax een mooi bedrag aan mij verdient. Het is alleen niet zo dat ik blind kan bijtekenen. Alle puzzelstukjes moeten eerst goed vallen."