Balende Farioli bij Ajax: "Beetje frustrerend"

Farioli baalt bij Ajax: 'Een beetje frustrerend, het wordt nog krapper'

10 september om 19:05

Francesco Farioli baalt flink dat er een streep is gezet door het Eredivisie-duel van Ajax met FC Utrecht. De Amsterdammers spelen daardoor geen enkele officiële wedstrijd tussen 29 augustus en 18 september en dat vindt de 35-jarige Italiaan te lang.

In navolging van De Klassieker tegen Feyenoord gaat ook het treffen met FC Utrecht niet door vanwege de politiestaking. "Het is een beetje frustrerend, want er was al een wedstrijd gecanceld", begint Farioli in gesprek met Ajax TV. "Dit is de tweede op rij. Onze vakantie duurt nu wat te lang om eerlijk te zijn. Aan de andere kant is dit niet iets waar wij controle over hebben, zeg ik altijd maar. Dus het enige dat wij kunnen doen is dit accepteren en ons voorbereiden op verschillende scenario's."

"Maar het is natuurlijk jammer, want iedereen wil spelen", vervolgt Farioli. "Wij, maar FC Utrecht ook. Dit heeft ook invloed op ons schema voor de komende maanden. Het was al krap, maar het wordt nog krapper. Het is wat het is. Nu hebben we een volle week om ons voor te bereiden op Fortuna Sittard."

Ajax neemt het op 18 september in de eigen Johan Cruijff Arena op tegen de Limburgers. Vervolgens wacht tot de interlandperiode een druk schema met achtereenvolgens Go Ahead Eagles (21 september), Besiktas (26 september), RKC Waalwijk (29 september), Slavia Praag (3 oktober) en FC Groningen (6 oktober).