Jansen over afgelasting Ajax - FC Utrecht

Ideeën Ajax en Utrecht om wél te spelen onthuld: 'Het ging best ver'

10 september om 09:41

Ajax en FC Utrecht hebben er alles aan gedaan om komend weekend wel te kunnen spelen. Dat vertelt Freek Jansen, hoofdredacteur van Voetbal International, bij Voetbalpraat op ESPN.

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, besloot een streep door de Eredivisie-wedstrijd te zetten wegens een nieuwe politiestaking. "Het ligt in dit geval niet aan de clubs", benadrukt Jansen. "Die hebben er alles aan gedaan. Ze zijn vanaf donderdag met elkaar op een goede manier in de weer geweest. Ik heb mensen binnen Utrecht en Ajax gesproken, ze zijn echt samen bezig gegaan."

"Ook met de supportersverenigingen", vult de journalist aan. "Hoe kunnen we er zelf, zonder de politie, voor zorgen dat we die wedstrijd kunnen spelen? Dat ging best ver", aldus Jansen, die onthult wat beide clubs van plan waren. "Er zouden duizend supporters van Utrecht meegaan en die zouden uren voor de wedstrijd al in het uitvak zijn. Bij het uitvak van Ajax kan je wanden dichtmaken, zodat supporters elkaar niet zien. Op dat vlak zou je dan niet kunnen provoceren."

De ideeën van Ajax en Utrecht worden niet tot uitvoering gebracht. "Met uitpubliek was de insteek. Ze wilden met de gemeente Amsterdam om tafel, maar dat is niet gelukt." Door de andere twee inhaalduels van Ajax - tegen Fortuna Sittard en Feyenoord - en de Europese verplichtingen is het eerste gaatje in de voetbalagenda de eerste week van december. De kans is zeer aanwezig dat Ajax - Utrecht dan gespeeld wordt.