Bergkamp niet benaderd door Ajax

Clubicoon hoort niets van Ajax: 'Dat is apart, hij had de opleiding kunnen doen'

17 september om 07:17
Laatste update: 17 september om 11:45

Rob Jansen en Wim Kieft begrijpen niet waarom Ajax Dennis Bergkamp niet benaderd voor een nieuwe functie. In de podcast KieftJansenEgmondGijp geeft Jansen bovendien aan te verwachten dat Bergkamp ergens anders aan de slag zal gaan.

Jansen geeft aan dat hij een terugkeer van Bergkamp in de voetballerij verwacht. "Hij volgt voetbal enorm veel. Hij gaat veel naar zijn schoonzoon (Donny van de Beek, red.) bij Girona. Hij gaat zeker terugkeren in de voetballerij, ik denk bij Arsenal als Head Of Academy", aldus Jansen. Bergkamp heeft immers een rijk verleden bij The Gunners.

Kieft geeft aan het te betreuren dat Bergkamp geen functie bij Ajax vervult. Jansen is dezelfde mening toegedaan. "Ik heb het er wel eens met hem over gehad en toen zei hij: ze hebben mij ook niets meer gevraagd", aldus de zaakwaarnemer. "De raad van commissarissen, die nu geregeerd wordt door Danny Blind, daar had hij natuurlijk ook gewoon kunnen zitten. Of hij het doet, dat weet ik niet."

Volgens Jansen wordt er echter niets meer aan de raad van commissarissen gevraagd. "Dat is heel apart. Het zijn onafhankelijk denkers, maar hij had ook gevraagd kunnen worden om daar de opleiding te doen", stelt Jansen. Bergkamp was bij Ajax eerder actief als speler, jeugdtrainer en assistent-trainer van het eerste elftal.