'Ajax haalt geen spelers'

'Klaassen valt wel in leeftijdscategorie, Farioli kan AOW-elftal gaan opstellen'

9 september om 18:48
Laatste update: 9 september om 18:57

De kans is groot dat Alex Kroes en co. geen transfervrije spelers gaan halen tot de volgende transferperiode. Davy Klaassen traint momenteel mee bij Jong Ajax, maar een nieuwe samenwerking is 'nog' niet aan de orde. Mike Verweij denkt dat de Amsterdammers de middenvelder goed kunnen gebruiken.

"De kans is heel groot dat Ajax helemaal niks meer gaat doen qua transfervrije spelers", steekt Verweij van wal bij de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Spelers die nergens onder contract staan, kunnen nu nog aangetrokken worden, maar Ajax heeft al die spelers doorgelicht en bekeken en ze vinden dat niet dusdanige versterkingen dat ze daar nu heel veel geld aan willen uitgeven. Ik wil niet zeggen dat Ajax gaat pokeren, maar ze kiezen er wel heel bewust voor om zich in de winterstop te gaan versterken."

Klaassen, die sinds maandag meetraint bij Jong Ajax, lijkt ook geen optie voor de Amsterdammers. Verweij vindt er het zijne van. "Hij is natuurlijk niet heel erg creatief, maar het is wel iemand die iets kan toevoegen aan dit Ajax. Hij is altijd heel nuttig geweest voor Ajax en schijnt heel fit te zijn. Hij schijnt zichzelf heel goed onderhouden te hebben en hard te hebben getraind de laatste weken. Ik denk dat je er beter mee verlegen dan om verlegen kunt zitten."

"Hij valt wel in de leeftijdscategorie", reageert Valentijn Driessen. "Remko Pasveer, Jordan Henderson, Daniele Rugani, Wout Weghorst. Francesco Farioli kan een AOW-elftal gaan opstellen", aldus Driessen. "Het moet een versterking zijn voor je groep. Dan kan je erover nadenken. Als dat niet zo is, dan niet. Ik denk niet dat Klaassen dat is."

Verweij benadrukt dat Klaassen geen speler is die de hoofdprijs zal vragen. "Dat kan op dit moment niet meer bij Ajax. Hij heeft altijd klaargestaan voor Ajax. Hij zal ook geen moeite hebben met een reserverol. Voor de breedte van de selectie, ook gezien de blessuregevoeligheid van Berghuis, denk ik dat je hem er heel goed bij kunt hebben."