Kieft neemt het op voor Priske: 'Het komt door de sterkte van de selectie'

Kieft wijst probleem bij Feyenoord aan: 'Het komt niet door Priske'

16 september om 21:37

Niet Brian Priske is het probleem bij Feyenoord, maar de sterkte van de selectie. Dat stelt Wim Kieft aan tafel bij Rondo. Khalid Boulahrouz is het ermee eens, maar geeft ook aan dat we moeten afwachten of Priske de aangewezen man is om de spelers van Feyenoord beter te maken.

De seizoenstart van Feyenoord loopt stroef. "Maar dat komt niet door die man, dat komt echt door de sterkte van die selectie", neemt Kieft het op voor trainer Priske. Presentator Wytse van der Goot wijst vervolgens naar Dennis te Kloese, die bij Feyenoord zowel algemeen directeur als technisch directeur is. "Dan heeft hij ze misschien allebei niet goed ingevuld", zegt Kieft met een kwinkslag.

Guus Hiddink denkt dat Feyenoord tijd nodig heeft, maar ziet ook een gebrek in het aankoopbeleid. "Mats Wieffer was ook een proces. Die is als grote jongen weggegaan, maar die is natuurlijk ook gekomen van Excelsior en is in twee jaar uitgegroeid tot een grote speler. Die is nu niet vervangen."

"Wel onder een trainer die spelers ook beter kan maken", vult Boulahrouz aan. "Dat is nog maar de vraag onder Priske, of hij dat ook voor elkaar krijgt. Je hebt nu ook talent op het middenveld rondlopen, maar kan hij ze beter maken? Je bent belangrijke spelers verloren, met Geertruida en Wieffer, daar zijn nu andere spelers voor in de plaats. Het wordt lastig."