'Vos naar eerste elftal Milan'

'Vertrokken Ajax-talent Vos maakt om twee redenen al snel promotie bij AC Milan'

9 september om 18:23

Silvano Vos krijgt de kans om zich te bewijzen bij het eerste elftal van AC Milan. De van Ajax overgekomen middenvelder is door Paolo Fonseca bij de selectie gehaald door blessures en het overvolle programma van de Milanezen.

Ismael Bennacar ligt volgens Italiaanse media drie maanden uit de roulatie. Door die blessure worden de keuzes voor Fonseca op het middenveld steeds schaarser. Daarom heeft de oefenmeester besloten om Vos bij de selectie te halen. Het van Ajax overgekomen talent debuteerde al voor Milan Futuro. Dat is het beloftenelftal van de Milanezen. Milan Futuro speelt zijn wedstrijden in de Serie C.

Door de 'promotie' kan Vos zich mogelijk opmaken voor zijn debuut in het eerste elftal van AC Milan. Het is onbekend of de nog altijd pas negentienjarige middenvelder zaterdag in de wedstrijdselectie zal zitten als AC Milan het opneemt tegen Venezia. Milan heeft daarna een overvol speelschema. Tot 6 oktober zijn Liverpool (Champions League), Internazionale, Lecce, Bayer Leverkusen (Champions League) en Fiorentina de tegenstanders. Dat komt neer op zes duels in 22 dagen.

AC Milan nam Vos deze zomer over van Ajax. De Milanezen betaalden om en nabij de vijf miljoen euro voor de jeugdexponent. Dat bedrag is inclusief bonussen.