Been noemt Ruijl bij Feyenoord

Been: 'Ik weet niet of hij td van Feyenoord wordt, zijn naam wordt wel genoemd'

6 september om 13:08

Mario Been weet dat Mark Ruijl in beeld is om technisch directeur bij Feyenoord te worden. Dennis te Kloese, die momenteel de rol van zowel algemeen directeur als technisch man op zich neemt in Rotterdam-Zuid, gaf onlangs toe dat hij meer ondersteuning nodig heeft.

Te Kloese vervult beide functies al een aantal jaar. De nieuwe trainer, Brian Priske, kon deze zomer weinig betekenen op transfergebied. "Nu wordt het waarschijnlijk teveel. Dat heeft hij deze transferwindow ondervonden", stelt Kees Kwakman bij Voetbalpraat op ESPN. "Nu moet hij aan zichzelf en de club denken. Het moet niet ten koste van het een of het ander gaan."

Kwakman krijgt bijval van Been. Laatstgenoemde weet dat de naam van Ruijl rondzingt in De Kuip om iets in het technisch beleid te betekenen. De 39-jarige Ruijl is momenteel td bij FC Dordrecht, doet scoutingwerk bij Feyenoord en begeleidt huurspelers bij De Stadionclub. "Ik weet niet of hij technisch directeur gaat worden, maar hij is wel iemand die genoemd wordt."

"Een club als Feyenoord heeft gewoon twee mensen nodig om dat te kunnen behappen", benadrukt Been. "Dit is natuurlijk teveel. De afgelopen drie jaar is er veel verbloemd. Daarin is het goed gegaan met een coach, Arne Slot, die nagenoeg al zijn wensen vervuld zag worden door Te Kloese. Nu gaat het wat minder, dan komen er twijfels."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!