Massale vechtpartij tussen Schalke en NAC

Massale vechtpartij tussen 300 NAC- en Schalke-fans na oefenwedstrijd in Duitsland

5 september om 11:44
Laatste update: 5 september om 11:47

Supporters van NAC Breda en Schalke 04 hebben zich na de oefenwedstrijd tussen beide clubs enorm misdragen. Dat meldt onder andere het Duitse Bild. Volgens de politie van Gelsenkirchen vielen tweehonderd Schalke-fans honderd NAC-fans aan.

Het ging flink mis tussen de twee supportersgroepen na de gespeelde oefenwedstrijd in Duitsland. Supporters van NAC waren massaal afgereisd naar Gelsenkirchen om de wedstrijd te bekijken. Voorafgaand aan het duel staken de Brabanders een flinke hoeveelheid vuurwerk af.

Na de wedstrijd, die NAC met 2-1 verloor, braken er rellen uit tussen tweehonderd fans van Schalke 04 en honderd van NAC. Volgens de politie kwamen de agenten met enorme kracht en onder meer wapenstokken tussenbeide om misdaden te voorkomen. Er zijn meerdere mensen gewond geraakt en de politie heeft verdachten aangehouden.

De Duitse politie is woedend over de ongeregeldheden. 'Als de politie nu ook al bij vriendschappelijke wedstrijden enorme aantallen agenten moet inzetten, gaan we een grens over.' Volgens de politie hebben deze ongeregeldheden mogelijk gevolgen voor oefenwedstrijden in de toekomst.