KAA Gent presenteert Omgba

Transfersoap ten einde: Omgba tekent bij Gent, NAC bedingt doorverkooppercentage

4 september om 20:48

Aimé Omgba heeft NAC Breda ingeruild voor KAA Gent. Dat melden beide clubs op de online kanalen. De talentvolle middenvelder is na een lange transfersoap eindelijk gepresenteerd door de Belgische grootmacht. NAC houdt er een transfersom én een doorverkooppercentage aan over. 

Eerder deze week meldde De Telegraaf al dat NAC en Gent het eens zijn geworden over een transfersom van één miljoen euro, plus een bonus van maximaal 250.000 euro. Dat bedrag ligt aanzienlijk lager dan de 2,85 miljoen euro die de Brabanders eerder zouden ontvangen. Omgba kwam niet door de medische keuring, waardoor de transfersoap voort bleef duren. NAC heeft nu wel een doorverkooppercentage bedongen. 

De aanvallende middenvelder komt uit de jeugd van Feyenoord. In 2020 maakte hij transfervrij de overstap naar de jeugdopleiding van NEC, waarna hij één jaar later in Breda tekende. Hij kwam tot 55 wedstrijden voor de hoofdmacht van NAC. Hierin wist hij tien doelpunten te maken en was hij even vaak aangever.

Dat de deal nu eindelijk rond is, zal een opluchting zijn voor Omgba, die zich ziek meldde toen de eerste deal klapte. Na lang wachten en onder andere een felle arbitragezaak, heeft hij zijn transfer naar België nu alsnog te pakken.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!