Gravenberch over Oranje, Slot en Liverpool

Geen 'Gravenberch 2.0' bij Nederlands elftal: 'Dan overdrijf je'

4 september om 16:11

Ryan Gravenberch blijft nuchter, ondanks zijn sterke periode bij Liverpool. De 22-jarige middenvelder ontkent in gesprek met de NOS dat 'Gravenberch 2.0' is gearriveerd bij het Nederlands elftal.

Langs het veld in Zeist geeft Gravenberch een inkijkje in zijn eerste maanden onder Arne Slot. De middenvelder stond in alle Premier League-wedstrijden tot dusver in de basis. "Hij heeft me de kans gegeven. Ik heb die met beide handen gepakt", aldus Gravenberch, die zich in de voorbereiding eerder dan nodig meldde voor een kickstart. 

"Ik heb het van tevoren met Arne over mijn rol gehad. Hij zei dat ik me moest focussen op een bepaalde positie, dat heb ik gedaan", doelt Gravenberch op de positie van controlerende middenvelder. "Ik heb me daar laten zien. Bij Ajax heb ik ook op die positie gespeeld, bij Liverpool is het wel hetzelfde. Iets verdedigender."

Gravenberch benadrukt dat hij zich bij Oranje heeft gemeld met als doel om basisspeler te zijn in de Nations League-duels met Bosnië & Herzegovina en Duitsland. "Als je hier komt, kom je om te spelen. Of ik nu Gravenberch 2.0 ben? Dan overdrijf je. Ik ben nog steeds de Gravenberch die ik altijd ben."