Gravenberch over Slot bij Liverpool

Gravenberch gaat in op nieuwe rol: 'Iedereen is lovend over hem'

4 september om 12:12

Ryan Gravenberch is helemaal op zijn plek in het huidige Liverpool. De 22-jarige middenvelder heeft een belangrijke rol van manager Arne Slot gekregen en heerste afgelopen weekend tegen Manchester United (0-3) op het middenrif.

Onder Slot is Gravenberch plots een basisspeler bij Liverpool. De jongeling stelt dat hij een andere rol heeft dan in de voorgaande jaren bij The Reds en Bayern München, waardoor hij meer aan de bal komt. "Er waren soms wedstrijden waarin ik na vijf of zes minuten pas één keer de bal had aangeraakt. Dan kom je niet lekker in je spel. Nu krijg ik meer de bal, dan kom je meer in je comfort", zegt Gravenberch in Zeist bij Oranje tegen Veronica.

Gravenberch heeft het niet bewust met Slot over een nieuwe rol gehad. "Hij zag dit gewoon. Uiteindelijk heeft het goed uitgepakt", zegt de middenvelder, die aangeeft dat men in Liverpool al wegloopt met Slot. "Nu gaat het goed, dus, ja", lacht hij. "Iedereen is lovend over hem."

Slot brengt Gravenberch 'duidelijkheid'. Gravenberch hoopt zijn plek bij de eerste elf van Liverpool vast te houden. "Het seizoen is nog lang. Het gaat goed. De basis... We werken ernaartoe."